Hrvatska
StoryEditor

Bandić otkrio koliko će potrošiti u kampanji

25. Svibanj 2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da će u predizbornoj kampanji, kojom se natječe za novi mandat na čelu hrvatske metropole, potrošiti do 100.000 kuna u utrci za gradonačelnika te 700.000 kuna za svoju listu za Gradsku skupštinu.

Bandić je to rekao na Cvjetnom trgu, odgovarajući na novinarski upit je li predao izvješće o troškovima izborne kampanje, s obzirom da je danas zadnji dan da to učini. Kazao je i da on kao gradonačelnik pored zagrebačkih problema ne brine toliko tome, već da su za financiranje kampanje i izvješćivanje zaduženi ljudi iz njegova izbornog stožera.

-Vodim grad Zagreb već 13 godina, drugu izvršnu funkciju u zemlji i nemojte me podcjenjivati-poručio je Bandić. -Gradonačelnik ne predaje izvješće, ne trošim, novce nemam ni kampanje-dodao je, napominjući da je izvješće jučer potpisao i vjeruje da je ono već predano.

Novinare je pozvao da za troškove kampanje upitaju njegove protukandidate za koje je ustvrdio da su potrošili tri do četiri puta više od dopuštenoga, a da se o tome ne izvještava. 

-Da sam ja to napravio bio bih na dnevnicima. No, želim im sve dobro i ne bih više o tome-kazao je Bandić.

Novinarima je kazao i kako ne misli ništa mijenjati u kampanji za drugi izborni krug, da je o sučeljavanju (s protukandidatima) rekao sve što ima, ustvrdivši da se ‘nema s kime sučeliti‘.

-Sučeljavam se sa zagrebačkim i problemima svojih sugrađana posljednjih 13 godina svaki dan. Nek‘ se sučeljavaju svak sa sobom- poručio je Bandić, odbacivši tvrdnje da izbjegava sučeljavanja.

Bandić je na Cvjetnom trgu podržao preventivnu akciju ranog otkrivanja karcinoma debelog crijeva. Akciju je organizirala Udruga CRO-ILCO, obilježavajući 30. obljetnicu rada, želeći informirati građane o ranom otkrivanju raka uz simboličnu humanitarnu prodaju perunika - hrvatskog nacionalnog cvijeta. Bandić je tom prilikom pozvao građane da daju dobrovoljne priloge za tu akciju, kao i za zakladu za moždani udar te za pse vodiče i mobilitet.

18. travanj 2024 19:58