Hrvatska
StoryEditor

Bandić otvorio politički lov na Sandru Švaljek

08. Ožujak 2015.

U Zagrebu ćemo ove godine bar dvaput na izbore. Osim parlamentarnih, sve su izvjesniji i gradski. I to zato jer je gradonačelnik u političkom egzilu napokon nedvosmisleno najavio osnivanje stranke i jer je radom svoje zamjenice Sandre Švaljek – zadovoljan.

Naravno, to je samo fasada. Bandić nije zadovoljan tempom i ne želi gledati kako njegovi projekti propadaju. No iza Bandićevog nezadovoljstva brzinom svoje zamjenice kriju se znatno ozbiljnije stvari. Žuri mu se jer bi zakon s 2. lipnja njegovoj zamjenici osigurao položaj do redovnih izbora za dvije godine.

A Švaljek je zaista neke projekte stavila ‘na led’, preispituje ih i ugrađuje društveni sadržaj, koji je njezin šef ponekad zaboravljao. Primjer je kamp HNS-a na Sveticama. S druge je strane razvrstavanje otpada, što je gradonačelnik godinama eskivirao, pa sad Zagrebu prijeti plaćanje kazni; ali ne zbog zamjeničine sporosti, već zbog Bandićevog nečinjenja. Stvari sad postaju jasnije, i upravo je Bandić skoro pa službeno otvorio sezonu političkog lova na Sandru Švaljek. Pitanje je samo hoće li se ona prikloniti HDZ-u ili SDP-u. Ili?

25. travanj 2024 08:25