Hrvatska
StoryEditor

Bandić podmirio minus i vratio nakladnika u Holding

05. Siječanj 2014.

Nakladnička kuća AGM, iza koje je gotovo pola stoljeća postojanja, a koja (trenutačno u fazi restrukturiranja) posluje u sastavu Zagrebačkog holdinga, bila je tjedan dana isključena iz toga sustava pa je Jutarnji list objavio da će biti ugašen.

Ipak, neslužbeno doznajemo da budućnost AGM-a nije upitna jer je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u međuvremenu podmirio dug od nekoliko milijuna kuna minusa na računu poduzeća i vratio ga u sastav Zagrebačkog holdinga. 

Druga je neslužbena vijest da je za AGM, čiji je godišnji prihod spao na osam milijuna kuna, zainteresirana Školska knjiga. Pokušali smo doznati hoće li Školska knjiga doista kupiti AGM i što bi time dobila, ali predsjednik Uprave dr. sc. Ante Žužul nije odgovorio na novinarski upit. Navodno je spomenuti tekst u Jutarnjem listu, u kojem se spominje i negativana analiza jedne revizorske kuće o perspektivi AGM-a, bio samo utiranje puta do prodajne cijene od nula kuna. O čemu je zapravo riječ, teško je reći jer do zaključenja broja nismo dobili odgovor na postavljena pitanja ni u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu.

Prema svemu sudeći, sudbina AGM-a nije upitna i radna mjesta 36 zaposlenika, kojima je navodno već bio pripremljen otkaz, a među kojima je i pet novinara redakcije Zagreb.hr, do daljnjeg su sigurna kao i njihova prosječna plaća od sedam tisuća kuna. U Zagrebačkom holdingu ne žele se baviti medijskim nagađanjima o AGM-u jer o njemu odlučuje zagrebačka Gradska skupština. 

- Zagrebački holding od srpnja 2013. prolazi fazu restrukturiranja koja se, naravno, odnosi i na sve podružnice, trgovačka društva i ovisna društva koja objedinjuje. Stoga AGM, kao jedno od trgovačkih društava u sklopu Zagrebačkog holdinga d.o.o., nije izuzetak kad je riječ o tom pitanju. Jednako tako, o eventualnoj prodaji poslovnih udjela u bilo kojem trgovačkom društvu u sklopu Zagrebačkog holdinga d.o.o. odlučuju zastupnici zagrebačke Gradske skupštine te se iz tog razloga ograđujemo od bilo kakvih medijskih nagađanja vezanih za budućnost poslovanja Zagrebačkog holdinga d.o.o. - kaže Senka Knežević iz Službe za korporativne komunikacije.

23. travanj 2024 08:08