Hrvatska
StoryEditor

Bandić: politička podobnost i križaljke bit će prošlost nakon 3. lipnja

21. Svibanj 2013.

Dosadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas novinarima kako će politička podobnost i križaljke stranačkih šefova biti prošlost nakon 3. lipnja.

U drugom krugu lokalnih izbora očekuje isto što je bilo i u prvom, odnosno koji postotak više. Grad Zagreb ima poštenog i odgovornog gospodina gradonačelnika i nakon 2. lipnja će to isto imati, ustvrdio je Bandić te dodao da ne očekuje ništa posebno.

-Očekujem od mojih sugrađana da ponovno izađu na izbore i riješimo to. Šteta što trošimo novce i vrijeme za tih 2,5 posto u dva tjedna, ali to je demokracija. Kako god Zagrepčani odlučili to je dobro, a njih ne treba podcjenjivati, jer jako dobro znaju da djela govore više od riječi i to je dovoljno- kazao je Bandić novinarima na Trgu bana Jelačića gdje je nazočio otvaranju Festivala jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Upitan s kim će koalirati u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Bandić je odgovorio da će to učiniti s onima kojima je Zagreb na srcu, na razini struke i kompetencije svakog pojedinačnog zastupnika koji korespondira s njegovom listom, a ne ideološkog predznaka.

-Građani su moj jedini koalicijski partner- rekao je Bandić poručivši da će imati većinu u Gradskoj skupštini, ali samo s onima koji mogu odgovoriti stručno i kompetentno na izazove europskog Zagreba i Hrvatske.

Na upit o mogućnosti da njegov protukandidat u prvom krugu u izboru za gradonačelnika Vladimir Ferdelji postane novi šef Zagrebačkog holdinga, Bandić je poručio da će u Holdingu biti stručni i kompetentni ljudi bez ideološkog predznaka.

26. travanj 2024 12:00