08. kolovoz 2016.

Bandić proglasio kraj Drugog svjetskog rata

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je kao predsjednik stranke BM 365 sazvao izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj je isporučio "važnu vijest od presudne važnosti za Hrvatsku" proglasivši kraj Drugog svjetskog rata.

- Drugi svjetski rat, antifašistički, bez kojeg ne bi bilo Hrvatske, pa ni našeg Domovinskog rata, završio je. Moja koalicija zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. Ja zagovaram zajedništvo. Jedini to mogu napraviti u Hrvatskoj. Svojim radom, svojom odlučnošću - rekao je ističući svoju biografiju i kvalifikacije.

Milan Bandić: Grad Zagreb od 1. srpnja subvencije za obnovu fasada povećava za 25 posto

Očito lakonskog, ako ne ciničnog karaktera, Bandićev proglas poziva na "liječenje hrvatske od bipolarnog poremećaja" i bipolarne političke scene koja naciju uništava 26 godina.

Gradonačelnik nije bio spreman odgovarati na novinarska pitanja o neočekivanom dekretu, rekavši da bi svako pojašnjenje "pokvarilo" poruku.

- O ovome sam razmišljao zadnja tri mjeseca, da li da napravimo ili ne, i na kraju odlučio nakon savjetovanja s ljudima kojima vjerujem, da da - rekao je.

Bandic_Press_Proglas