Hrvatska
StoryEditor

Bandić radi cirkus, troškove Holdinga smanjio sam za 150 milijuna kuna

20. Kolovoz 2013.
Piše:
liderhrt

Iznenađen sam izvanrednošću situacije jer je Holding u istoj poziciji kao što je bio lani. Sve je to želja Milana Bandića da radi cirkus, kazao je u Dnevniku HTV-a Ivo Čović, bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga.

Rekao je kako je dugoročno zaduženje Holdinga stvoreno 2007-2008. kad je Bandić bio jedini član Skupštine, dok su ono što se govori o troškovima zaposlenih besmislice jer su troškovi smanjeni za 150 milijuna kuna u zadnje tri godine.

Deset dana prije najavljene izvanredne sjednice zagrebačke Gradske skupštine javnosti su dostupni radni materijali o kojima će se raspravljati. Tema sjednice: katastrofalno financijsko stanje u Zagrebačkom holdingu. I uhljebljivanje - spominje se - dvije tisuće ljudi viška.

Prema radnim materijalima za najavljenu sjednicu Skupštine, dostupnima na internetu, broj zaposlenih u Holdingu lagano je porastao 2009., a prošle godine bio manji nego 2008. Vidi se i još nešto - da u posljednje tri godine Holding posluje u ozbiljnom minusu, koji je doduše 2012. bio manji nego godinu prije.

I dok gradonačelnik i njegova uprava Holdinga optužuju bivšu upravu, nekadašnji stranački suradnici krivca vide samo u njemu i odluka donesenih 2007. i 2008. godine: kupovine zemljišta, zaduživanje na londonskoj burzi, gradnja stanova u Sopnici Jelkovec. Stanove u Sopnici koji zjape prazni nije ni trebalo graditi, misli jedan od osnivača i bivši potpredsjednik Holdinga Stipe Tojčić te navodi da se Holding treba vratiti osnovnom poslu.

I na kraju, dobit 19 podružnica Holdinga manja je od minusa koji ima samo ZET u 2012. A taj je minus milijardu i 283 milijuna kuna. S obzirom na težinu optužbi s jedne i druge strane, možda je vrijeme da se Holdingom pozabavi Uskok.

16. travanj 2024 08:42