Hrvatska
StoryEditor

Bandić više neće biti član Skupštine Holdinga, Ferdelji ulazi u Nadzorni odbor

02. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Gradonačelnik Milan Bandić uskoro više neće biti ni formalni član Skupštine Zagrebačkog holdinga koja više neće imati tri člana, već samo dva.

Tako će u njoj ostati sjediti zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i pročelnik za financije Slavko Kojić, piše Jutarnji list

Na taj način, Švaljek i Kojić riješili su se pravne zavrzlame nazvane mjere opreza po Milanu Bandiću, budući da prema odluci Županijskog suda formalni gradonačelnik ne može obavljati niti jednu dužnost.

Samim time, potpunu vlast nad Holdingom preuzet će upravo ovaj dvojac.

Jedna od velikih i značajnih odluka svakako je raspisivanje javnog natječaja za predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga koju je najavljivala Švaljek, a koja je jučer kasno poslijepodne potvrđena na sjednici Skupštine Holdinga. Osim te odluke, potvrđeno je i da će novi član Nadzornog odbora Holdinga biti Vladimir Ferdelji.

Natječaj za predsjednika Uprave uskoro bi trebao biti raspisan, a još uvijek nije jasno hoće li se natječajem, osim predsjednika, birati i članovi Uprave Holdinga, kako je to Švaljek najavila u nedjelju navečer.

18. travanj 2024 23:55