Hrvatska
StoryEditor

Bandić: Vlada ima alate u rukama kojima se ove dvije i pol godine ne zna služiti

20. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je sinoć, gostujući u Dnevniku 3, da na pojedinim projektima dobro surađuje s ministrima i da je spreman na suradnju s cijelom Vladom.

Na upit opterećuju li tu suradnju odnosi s premijerom Zoranom Milanovićem iz prošlosti, Bandić je kazao kako je dvije godine u Gradu "svaki dan bila inspekcija ili dečki iz policije" i konstatirao da je to "dobro", kako im se u Gradu ne bi "omaklo, da negdje ne bi pogriješili".

Zadnjih par mjeseci, valjda dvije godine nakon neučinkovitosti ove vlasti, pojedini ministri traže suradnju. Ja na to odgovaram potvrdno, rekao je Bandić i naveo ministra financija Slavka Linića, koji je "bio prije dva tjedna"; ministricu graditeljstva Anku Mrak Taritaš, ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića, ministra rada Miranda Mrsića, a sjetio se i da je prvi bio Radimir Čačić "još oko projekta Zagreb na Savi".

Pojedinačna suradnja s ministrima funkcionira, rekao je, a hoće li "u dogledno vrijeme doći i do zajedničkog sastanka predsjednika Vlade i gradonačelnika Grada zagreba, to ovisi o predsjedniku Vlade". Zagreb se vrlo teško može voditi bez dobre suradnje s Vladom, a mudar predsjednik Vlade ne bi se odrekao Zagreba, koji je pola Hrvatske, u svom mandatu, kazao je Bandić.

Govoreći o svom sudjelovanju na predstojećim europskim, a zatim i predsjedničkim i parlamentarnim izborima, Bandić je poručio kako Hrvatskoj neće biti bolje dok se ne promijeni izborni zakon i izabere kompetentna vlast, depolitizira upravljačka funkcija i stvore okviri za otvaranje radnih mjesta.

Vlada ima alate u rukama kojima se ove dvije i pol godine ne zna služiti, ocijenio je. Za europarlamentarne izbore, kazao je, podržat će pojedince bez obzira iz koje stranke dolaze, a "predsjednički i parlamentarni su paket".

23. travanj 2024 10:00