Hrvatska
StoryEditor

Bandić za Univerzijadu u Zagrebu namjerava potrošiti 1,7 milijardu kuna

17. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Akcijski plan gradske uprave za uređenje metropole do 2016. godine, kada će Zagreb nakon 29 godina ponovno postati domaćin Univerzijade, bit će težak čak 1,72 milijarde kuna.

Gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici, kako prenosi Jutarnji list, planiraju realizirati najmanje devet kapitalnih projekata koji će redefinirati sportski život u Zagrebu i ozbiljno promijeniti vizualni identitet metropole.

Očekuje se da će najmanje 50 do 60 posto sredstava biti osigurano iz europskih fondova, dok bi se ostatak novca podmirio iz zagrebačkog proračuna.

Najznačajnija investicija bit će izgradnja i rekonstrukcija Doma sportova u koji će biti uloženo procijenjenih 550 milijuna kuna, a to uključuje čitav niz novih objekata i pratećih sadržaja koji će biti izgrađeni u blizini Doma - podzemna garaža, nova dvorana, nova atletska dvorana u kojoj će se moći vježbati i zimi, uređeni bazeni i trg.

Očekuju se i milijunska ulaganja u Dinamov stadion, gdje bi prema sadašnjim najavama Univerzijada trebala biti otvorena. Trenutni plan je ulaganje od 250 milijuna kuna.

Osim investicija u sport, akcijski plan uređenja za Univerzijadu uključuje i najmanje dva kapitalna prometna projekta, a to su denivelacija rotora u Remetincu, što će koštati oko 180 milijuna kuna, te izgradnja i dogradnja Šarengradske ulice u iznosu od 180 milijuna kuna. Najavljuje se i potpuno uređenje Bundeka s golemim površinama za rekreaciju građana i adrenalinskim parkom koji će stajati oko 200 milijuna kuna.

24. travanj 2024 20:40