Hrvatska
StoryEditor

Bankarski krugovi bruje da je smijenjen Damir Odak

14. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Danima se u visokim bankarskim krugovima pronosi informacija kako je viceguverner HNB-a Damir Odak smijenjen s tog položaja.

Štoviše, navodno je već okupio svoje suradnike i priopćio im tu vijest. Informaciju dodatno podgrijava podatak da ga na radnome mjestu nije bilo neko vrijeme, kao i to da se vijest prenosi među bankarima za čiji je nadzor Odak zadužen. No, važno je znati da dan nakon što je ova vijest objavljena u tjedniku Lider, Odak se pojavio na radnome mjestu. U HNB-u su kategorički opovrgnuli tu vijest: 

– Informacija kojom raspolažete nije istinita – stoji u odgovoru Službe za odnose s javnošću.

Istodobno se pronijela vijest da Porezna uprava, vjerojatno nakon medijskih napisa, češlja Odakovu imovinu.

– Ne možemo vas izvijestiti o tome s obzirom na to da je Porezna uprava dužna čuvati kao poreznu tajnu sve podatke koje porezni obveznik iznosi u poreznom postupku te sve druge podatke u vezi s poreznim postupkom kojima raspolaže o utvrđenim činjenicama i poduzetim mjerama – odgovaraju iz Porezne.

Bez obzira na to kako tko tumači taj odgovor i bez obzira na to hoće li se vijest na kraju pokazati točnom, mnogi bankari kažu kako je smjena, ako se i dogodi, ionako zakasnjela. Bankama je pretjeranom rigoroznošću procjene potrebnih rezerviranja šteta već učinjena. Posredno i poduzećima koja ne mogu do kredita.

22. travanj 2024 10:23