Hrvatska
StoryEditor

Bernardić prozvao Bandića zbog izostanka investicija u Zagrebu

01. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik zagrebačkog SDP-a prozvao je gradsku vlast zbog izostanka najavljenih investicija i kapitalnih projekata u Gradu Zagrebu.

- Najbolji dokaz padu investicija je pad izvršenja komunalnog doprinosa od čak34%. Investicije u gradu su u slobodnom padu i ulaze u sljedeću fazu koju možemo nazvati još malo pa nestalo. Ako je Skupština bila krivac 2012., tko je krivac sad? Možda postoji mrvica krivnje i u nama samima, vrijeme je da se odgovorni ljudi koji vode grad to zapitaju - kazao je Bernardić.

Bernardić je još jednom ponovio da se uvođenjem plaćanja parkinga u cijelom gradu zapravo za zagrepčane uvodi novi, drugi po redu porez na motorna vozila, te da vjeruje da će rashodi nastali za kontrolu novih parking zona biti veći od prihoda od parkiranja, ali i da donošenje ove odluke ovisi o predsjedniku skupštine Kosoru:.

- U gradskoj skupštini to može proći samo glasovima HSLS-a čiji predsjednik je rekao da to neće podržati - kazao je Bernardić.

Komentirao je i nespremnost gradske uprave da od danas uvede odvojeno prikupljanje  otpada što je i zakonski rok, te ustvrdio da ako se ne uvede ovaj sustav, kazne će platiti grad iz džepa građana.

19. travanj 2024 19:13