Hrvatska
StoryEditor

Besplatni udžbenici za zagrebačke osnovnoškolce

05. Srpanj 2013.
Piše:
liderhrt

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine prihvatili su prijedlog pravilnika o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja, kojim se smanjuju cijene parkiranja u javnim garažama, ovisno o vrsti karte, od 25 do 50 posto.

Zastupnici su prijedlog prihvatili kako bi se povećala popunjenost garaža i rasteretila ulična parkirališta.

Jednoglasno su prihvatili i izmjenu odluke o utvrđivanju naknade za zbrinjavanje otpada i o određivanju granica područja za umanjenu vrijednost nekretnine, prenosi Hina. Odlukom se uređuje visina naknade koju vlasnik građevine za zbrinjavanje otpada ili nositelj drugih stvarnih prava na toj građevini plaća Gradu Zagrebu, tako da propisuje visinu te naknade koja se s 25 kuna povećava na 65 kuna po toni otpada, prema količini zbrinutog otpada u prethodnom mjesecu.

Zagrebačka županija ima na raspolaganju samo 30 T1 timova hitne medicinske pomoći, što je premalo u odnosu na broj stanovnika i veličinu županije. Stoga je predloženo da se njihov broj poveća na 50. Zagrebačka Županijska skupština prihvatila je i godišnje izvješće o izvršenju županijskog proračuna za 2012. Prihodi iznose 287.692.831,06 kuna, a rashodi 271.178.985,52 kune.

Jednoglasno je prihvaćena inicijativa gradonačelnika Milana Bandića za nabavu školskih udžbenika koji će biti besplatni za sve učenike osnovnih škola u Zagrebu za školsku godinu 2013./2014. Sredstva za nabavu udžbenika osigurat će se izmjenom proračuna Grada na sljedećoj sjednici Skupštine. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić istaknuo je da je riječ o ostvarenju predizbornog obećanja Milana Bandića za razdoblje od četiri godine, ako to Vlada ne preuzme na sebe. Dodao je kako osiguranje besplatnih udžbenika neće usporiti ulaganja u školstvo.

21. travanj 2024 02:12