Hrvatska
StoryEditor

Bez posla ostaje 700 špeditera u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji

30. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ocijenio je da bi se oni koji rade u špediterskim tvrtkama trebali bolje pripremiti uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

U razgovoru sa špediterima u Čakovcu zaključio je da će za njih biti znatno manje posla i mnogi će zaposleni ostati bez radnih mjesta. Prema prvim procjenama, nakon 1. srpnja, bez posla bi moglo ostati oko 700 ljudi s područja Međimurske i Varaždinske županije.

Ulaskom u Europsku uniju brišu se granice među njenim članicama, iz kojih je Hrvatska do sada uvozila robu, tako da za otpremnike ostaju poslovi sa zemljama van EU.

- Špediterske tvrtke nespremno su ušle u ovu situaciju - rekao je Mrsić, komentirajući iznenađenost špediterskih tvrtki. Govoreći o nepripremljenosti špediterskih tvrtki, mahom u privatnom vlasništvu, da se uhvate u koštac s nastalom situacijom, Mrsić je rekao kako su se predstavnici špeditera trebali puno ranije naći s njim. Predložio im je mjere prekvalifikacije, samozapošljavanja, te novčanog poticaja poslodavcima koji zaposle otpuštene špeditere.

22. travanj 2024 04:52