Hrvatska
StoryEditor

Bi li Steve Jobs uspio da je u startu morao popuniti brdo papira?

22. Svibanj 2014.

Grad Zagreb će na sve načine pomoći razvoju startupa jer smo svjesni koliko su oni važni za održivi razvoj grada. Ove godine ćemo osigurati kapital za startup tvrtke, 25 tisuća kuna za 400 tvrtki.

Osim toga osigurat ćemo prostor i mentore za prvu godinu rada. Novi Tehnološki park Zagreb koji će se otvoriti na Zagrebačkom velesajmu moći će primiti 500 tvrtki, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji Startup Croatia. Najviše radnih mjesta nastaje u najmlađim tvrtkama, rekao je Bandić, a njima nedostaju prostor za rad, menadžerska znanja, za što im trebaju mentori, te mogućnosti financiranja kroz tradicionalni financijski sustav. 

-Treba učiniti sve da ljudi koji imaju ideje ostvare uspjeh, njihov uspjeh je uspjeh svih nas. Bi li Steve Jobs uspio da je u startu morao popuniti brdo papira, napraviti elaborat itd. Danas mladim ljudim i poduzetnicima treba fleksibilni poslovni okvir i pomoći da njihova rješenja nađu put do tržišta. Od kapitala je čak važniji fleksibilan okvir za poslovanje, da prvi dan ne počnu s 10 inspekcija i mandatnih kazni. Administracija bi trebala pružati ruku biznisu i biti mu podrška, a ne prepreka. Trebano razmišljati kako da oni koji su u kancelarijama pomognu onima u garažama – rekao je na otvorenju konferencije predsjednik RH Ivo Josipović.

27. travanj 2024 03:05