17. srpanj 2014.

Bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner pristupila Čačićevim reformistima

lider.media
lider.media

Na danas održanoj konferenciji za medije Udruge „Inicijativa za osnivanje narodne stranke – reformisti“ u Osijeku, objavljeno je kako Inicijativi kao novi član pristupa i prof. dr.Vesna Gantner, dugogodišnja članica SDP-a, te bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

Uz Vesnu Gantner, novu članicu Udruge „Inicijativa za osnivanje narodne stranke – reformisti“, na današnjoj konferenciji za medije govorili su i predsjednica Udruge i saborska zastupnica Natalija Martinčević, te Radimir Čačić i Zvonimir Bilić, regionalni povjerenik Udruge za Slavoniju i Baranju. 

Dr. Vesna Gantner, rođena Osječanka, do sada je bila članica Socijaldemokratske partije Hrvatske. Od 2004. zaposlena je na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku u Zavodu za specijalnu zootehniku. Na tom je fakultetu doktorirala 2007. godine, izabrana u zvanje docenta 2009., a prošle godine u zvanje izvanrednog profesora. U periodu od siječnja 2012. do rujna 2013. godine, bila je pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u Upravi za poljoprivredu i prehrambenu industriju pri Ministarstvu poljoprivrede

U periodu provedenom u Ministarstvu pod njezinim je vodstvom pokrenuta zemljišna reforma, a uprava koju je vodila radila je na izmjenama čak 12 zakona. Kako je istaknula, u Ministarstvo poljoprivrede je došla sa željom da radi i sudjeluje u razvoju tog gospodarski nepravedno nerazvijenog sektora s ogromnim potencijalima. Međutim, njena vizija i želja za što skorijim ostvarenjem pozitivnih pomaka nije naišla na plodno tlo, te je zbog mimoilaženja u pristupu i idejama s kolegama, u kolovozu 2013. godine napustila Ministarstvo poljoprivrede i vratila se poslu profesorice na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.

„Poljoprivreda je strateška gospodarska grana Hrvatske i nužno je ubrzati reforme kako bi se što skorije ostvarili pozitivni pomaci i osigurala budućnost poljoprivredne proizvodnje. Vjerujem kako je došlo vrijeme za neke nove ljude i opcije koje će imati odlučnosti i znanja učiniti te nužne korake. Smatram da dijelim mišljenja, ali i potrebnu energiju, s timom okupljenim u Inicijativi za osnivanje narodne stranke –reformisti te sam stoga donijela odluku da im se pridružim i pomognem svojim iskustvom i znanjem vezano uz strategiju razvoja poljoprivrede.“ – istaknula je Vesna Gantner.

„Vesna Gantner je naše veliko pojačanje i zaista smo ponosni što smo u svoje redove dobili mladu osobu s velikim znanjem, iskustvom i kvalitetnim idejama, posebno vezano uz razvoj poljoprivrede kao iznimno važne gospodarske grane zemlje. U svibnju smo ovdje u Osijeku održali osnivačku skupštinu Udruge Inicijativa za osnivanje narodne stranke – reformisti za grad Osijek i uvjereni smo kako će Osijek biti snažno regionalno uporište buduće stranke. Svjesni smo aktualnog stanja, stvarnih problema koji muče običnog čovjeka, ali i sposobni ponuditi konkretna rješenja i projekte koji će omogućiti vidljive i mjerljive rezultate. Veseli nas da nam vjeruju i građani Slavonije i Baranje, što se vidi i po sve većem broju naših novih članova iz ove regije.“- izjavila je Natalija Martinčević, predsjednica Udruge „Inicijativa za osnivanje narodne stranke – reformisti“.