26. travanj 2013.

Bivši ministar obrane Miljavac u drvnom biznisu izgubio sve

lider.media
lider.media

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac u drvnom biznisu izgubio je sve što je imao. Na javnoj dražbi koja će se održati 6. svibnja na Trgovačkom sudu u Zagrebu drugi put će se pokušati prodati njegova obiteljska kuća te proizvodne hale i strojevi pilane u Maletićima nedaleko od Karlovca, ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna, piše Jutarnj list.

Kroz stečaj Miljavčeva obrta PM Lignum, koji je prošle godine kao vjerovnik sa 32 milijuna kuna potraživanja i uknjiženim pravom zaloga na nekretnine pokrenulo društvo za financiranje Hypo-leasing Kroatien, vjerovnici će se moći naplatiti samo iz imovine ponuđene na javnoj dražbi, koja teško da će probiti procijenjeni iznos.

Banke, leasing društva, država, dobavljači i ostali vjerovnici koji u ovom trenutku od Pavla Miljavca potražuju više od 200 milijuna kuna ostat će bez svojih potraživanja.

Jutarnj list neslužbeno doznaje da postoji jedan zainteresirani ponuđač (informacija koju je potvrdio i sam Miljavac) za kupnju njegove kuće i pilane. Riječ je o kastavskom poduzeću Ligneus u vlasništvu riječkog naftnog tajkuna Joze Kalema, kojemu je s Kalemom direktorica Miljavčeva kći Anita, a osnovano je da bi preuzelo Miljavčeve pogone. Sva imovina koja će se prodavati na javnoj dražbi zapravo je trenutno u najmu Ligneusa.