Hrvatska
StoryEditor

Bruxellesu se ne sviđa ideja o političarima u NO-ima

29. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Hrvatska bi u travnju trebala dobiti prvi izvještaj o monitoringu Europske unije o dosad učinjenom, na putu u punopravno članstvo. Iz neslužbenih se izvora saznaje kako u Bruxellesu ne gledaju pozitivno na imenovanja političara u nadzorne odbore tvrtki, konkretno prvog potpredsjednik Radimira Čačića i ministra Slavka Linića u NO Ine.

Prvi potpredsjednik na pitanje razmišlja li da zbog kritika iz EU-a ne postane član Nadzornog odbora Ine tek je lakonski dobacio kako ‘sve mogućnosti na štetu Hrvatske u ovoj su zemlji moguće‘. Za razliku od njega ministar financija Slavko Linić naglasio je da Bruxelles očito smatra da su ministri osobe koje ne bi smjele biti u nadzornim odborima jer su ‘vjerojatno korumpirane‘.

- Evidentno je, ili sam korumpiran ili mogu pokušati pomoći u rješavanju zakompliciranih odnosa za koje je kriva korumpirana bivša vlada - kazao je Linić i podsjetio na da neriješeni odnosi s Molom i neodgovorno upravljanje Inom su stvari o kojoj će odlučivati premijer i cijela Vlada.

08. svibanj 2024 06:44