Hrvatska
StoryEditor

Brže rješavanje naknada štete za prometne nesreće hrvatskih građana u Srbiji

21. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatski ured za osiguranje i Udruženje osiguravača Srbije potpisali su ovog petka u Beogradu Sporazum o zaštiti posjetitelja u rješavanju odštetnih zahtjeva iz prometnih nesreća u posjećenim zemljama nacionalnih Ureda potpisnika u kojima su oštećeni građani Hrvatske odnosno Srbije.

Sporazum su potpisali Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Vladan Manić i direktor Hrvatskog ureda za osiguranje Hrvoje Pauković.

Sporazumom je predviđeno da se oštećena osoba, koja je doživjela prometnu nezgodu na području druge države obrati nacionalnom Uredu zelene karte, koji će u suradnji s Uredom države u kojoj se nezgoda dogodila, omogućiti brže prikupljanje dokumenata i informacija potrebnih za ostvarivanje prava na naknadu štete.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Vladan Manić rekao je da potpisani Sporazum predstavlјa veliko olakšanje za građane Srbije, jer je Hrvatska tranzitna država prema Europi i značajna turistička destinacija za građane Srbije.

Direktor Hrvatskog ureda za osiguranje Hrvoje Pauković dodao je da se potpisom sporazuma prvenstveno želi postići ubrzanje postupka rješavanja šteta za vozače iz Hrvatske i Srbije te istaknuo kako očekuje da će potpisani Sporazum dodatno unaprijediti tranzit, turizam i promet između Hrvatske i Srbije.

26. travanj 2024 07:27