Hrvatska
StoryEditor

Budući da Kalmeta nije zabrinut, nismo zabrinuti ni mi

18. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je kako HDZ nije zabrinut proširenjem istrage protiv zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete, ali je zabrinut tajmingom u kojem je doneseno rješenje o proširenju provođenja istrage i možebitne zlouporabe Državnoga odvjetništva (DORH) i USKOK-a u predizborne svrhe.

Gospodin Kalmeta je već dao izjavu da nije zabrinut, a budući da on nije zabrinut, nismo zabrinuti ni mi, jer nema ništa novo u odnosu na ono što je već pisano u medijima zadnjih pet - šet godina, rekao je Brkić.

Naglasio je kako je zabrinjavajuće, i ono što brine HDZ, tajming u kojem je doneseno rješenje o proširenju provođenja istrage i možebitna zlouporaba Državnoga odvjetništva RH i USKOK-a u predizborne svrhe.

Brkić je također istaknuo kako je glede Vukovara HDZ uvijek pozivao, pa poziva i danas, da sutrašnja obljetnica obilježavanja vukovarske žrtve prođe u miru i dostojanstvu, u dužnom pijetetu prema svim vukovarskim žrtvama, Vukovarcima i svim hrvatskim braniteljima.

"Nije bitno gdje će tko biti u koloni, kada će tko doći, bitno je da svi oni koji dođu, na miran i dostojanstven način odaju počast vukovarskim žrtvama", rekao je glavni tajnik HDZ-a .

Komentirajući današnje obraćanje javnosti predsjednika Ive Josipovića zbog puštanja na privremenu slobodu haaškog optuženika Vojislava Šešelja i dana sjećanja na pad Vukovara, Brkić je rekao da se "napokon pojavio i dosadašnji predsjednik države Josipović te sada naglo poziva na nekakve aktivnosti, mir i dostojanstvo, na što HDZ već duže vrijeme poziva".

Upitao je kako to da se Josipović "nije sjetio pozvati zadnjih desetak dana, otkad je pušten Šešelj iz Haaškoga pritvora i zloupotrebljava boravak na slobodu, gdje ponovno priziva avete prošlosti i poziva na ‘veliku Srbiju‘?"

"Kako to da naša vanjska politika i dosadašnji predsjednik države nisu sazvali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, gdje će se to raspraviti, nego zadnjih dana potpiruju vatru on i gospodin Milanović", izjavio je glavni tajnik HDZ-a Brkić.

Ocijenio je da obojica sada glume neke vatrogasce koji će nešto riješiti i nešto spriječiti u Vukovaru.

"Još jednom pozivamo sve one koji će doći u Vukovar da s dužnim pijetetom odaju počast žrtvi i svima onima koji su stradali u Vukovaru", kazao je Brkić.

19. travanj 2024 15:11