Hrvatska
StoryEditor

Budućnost cestovne mobilnosti na sajmu NEXPO 2013

26. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Gradonačelnici jugoistočne Europe susrest će će sa poslovnom zajednicom i privlačiti investitore za javne projekte u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na Međunarodnom sajmu NEXPO 2013 u Rijeci, 26. i 27. rujna 2013. godine.

Obzirom da je promet najveći potrošač neobnovljivih izvora energije te da približno 25% ukupnih emisija stakleničkih plinova u EU dolazi od prometa, organizatori sajma odlučili su iskoristiti priliku da potaknu svijest o važnosti izgradnje regionalne mreže energetske infrastrukture u prometu.

Izgradnjom regionalne mreže energetske infrastrukture moguće je znatno utjecati na smanjenje korištenja neobnovljivih izvora energije i ostvarivanje ciljeva smanjenja emisije stakleničkih plinova.

Kako bi sudionicima i posjetiteljima sajma osvijestili činjenicu da je budućnost cestovne mobilnosti već prisutna na prometnicama u regiji, na sajmu će u naredna dva dana biti prezentirano osobno vozilo koje je pokretano isključivo električnom energijom i registrirano u Republici Hrvatskoj - Citroenov C-Zero. Posjetitelji će se osobno uvjeriti da takva vozila čuvaju okoliš od ispušnih plinova i onečišćenja bukom, a donose i brojne uštede.

08. svibanj 2024 05:16