Hrvatska
StoryEditor

Burilović: Od HGK želim stvoriti manji i učinkovitiji servis gospodarstvenicima

30. Listopad 2014.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović izjavio je danas u Osijeku kako je cilj reformi HGK, koje je počeo provoditi nakon preuzimanja dužnosti, od Komore stvoriti manji, učinkovitiji i kvalitetniji servis gospodarstvenicima, ali da neće biti ukidanja županijskih komora.

Sudjelujući na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća osječke Županijske komore Burilović je kazao kako su reorganizacijom i konsolidacijom HGK u posljednja tri mjeseca napravljene uštede od nekoliko desetaka milijuna kuna na svim razinama, broj zaposlenih smanjen je sa 620 na 470, a smanjen je i broj direktora te organizacijskih jedinica.

Dodao je kako se nakon reorgaizacije želi pristupiti povećanju kvalitete usluga, što očekuju članice HGK, ali kako ne misli gasiti županijske komore, jer drži da su one iznimno dobro pozicionirane u smislu da gospodarstvu trebaju biti kvalitetan servis na licu mjesta.

Kazao je kako u predstojećem razdoblju Komora želi pomoći start-up poduzećima pa će predložiti da se takve tvrtke, prvih godinu dana, oslobodi plaćanja komorske članarine.

Ustvrdio je kako ne stoje tvrdnje da bi se gospodarstvo rasteretilo ukidanjem članarine u HGK, jer 97 posto članica plaća članarinu od 42 kune mjesečno, ali da Komora i za taj iznos mora biti bolji i kvalitetniji servis.

Gospodarsko stanje u Hrvatskoj Burilović je ocijenio iznimno teškim, o čemu govori pad BDP-a već šestu godinu za redom, pri čemu je stanje u Slavoniji dosta ispod prosjeka u RH.

"Gospodarska politika može se nazivati svakako samo ne uspješnom", ocijenio je Burilović.

25. travanj 2024 01:49