Hrvatska
StoryEditor

Burilović predstavlja prvu fazu reforme HGK

07. Srpanj 2014.

Novi ustroj Hrvatske gospodarske komore (HGK), odnosno prva faza reforme, bit će predstavljen sutra na Skupštini HGK, kazao je danas predsjednik Komore Luka Burilović na sjednici Gospodarskog vijeća Komore Zagreb.

Zadnja tri mjeseca radi se ozbiljna reforma HGK, riječ je o procesu. Prvi korak je novi ustroj koji će biti prezentiran sutra i objavit će se i broj ljudi koji je zbrinut, najavio je.

Idući korak je razvoj novih usluga prema potrebama članica, razvoj gospodarske diplomacije, osvajanje novih tržišta. Jedno od zanimljivih tržišta na kojem će se u idućem razdoblju raditi je tržište Višegradske skupine (Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska), ali i tržišta trećih zemalja, kazao je.

Dodao je kako se u idućem razdoblju HGK okreće novim izazovima. Komora mora biti aktivnija u nuđenju usluga, mora biti na usluzi gospodarstvu, istaknuo je te pozvao gospodarstvenike da koriste usluge koje Komora nudi.

Burilović je ponovio kako je ugled teško stvoriti i stvara se godinama, ali ga je u kratkom roku moguće izgubiti i zato je potrebno skratiti taj postupak vraćanja uglada i povjerenja u Komoru na čemu se radi.

Na sjednici Gospodarskog vijeća upravitelj Zadruge za etično financiranje i voditelj projekta osnivanja etične banke u Hrvatskoj Goran Jeras prezentirao je koncept etičnog bankarstva.

Etično bankarstvo i alternativni instrumenti financiranja, kako je rečeno, jedan su od bitnih elemenata strateškog razvoja Europske unije do 2020. kad su u pitanju borba protiv siromaštva i nezaposlenosti, poticanje društvenih inovacija, malog i mikro poduzetništva, ruralnog i regionalnog razvoja, unapređenje socijalnih usluga i slični programi.

08. svibanj 2024 06:06