02. veljača 2013.

Čačić ipak u vrhu HNS-a, povratak u Vladu ‘ovisi o kontekstu‘

lider.media
lider.media

Milorad Batinić je Radimiru Čačiću prepustio svoju poziciju predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a, a time automatski i mjesto u predsjedništvu stranke.

-Da sam prepustio, nisam prepustio. Ja sam samo poštivao demokratsku volju članova HNS- a. Zašto su htjeli? Pa naravno iz poštovanja prema predsjedniku i zaslugama koje je ostavljao zadnjih 20 godina- kazao je Milorad Batinić, a prenosi Dnevnik.hr

Ustupak je komentirala i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić: -Mislim da za vrijeme služenja kazne neće biti u politici. A nakon toga? To je njegova odluka-

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić kazala je novinarima kako je moguće da je Radimir Čačić izabran za predsjednika Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a te dodala kako je njeno osobno stajalište da se netko tko služi kaznu, privremeno povuče iz javnog života.

-Nisam upućena u detalje, ali ako je prema statutu - znači da je to moguće. Moje osobno stajalište je kako je prirodno da se netko tko služi kaznu, privremeno povuče iz javnog života, a potom da nastavi na poziciji na kojoj može- odgovorila je ministrica Zlatar Violić.

Na pitanje je li onda moguć čak i Čačićev povratak u Vladu, odgovorila je kako to uvijek ovisi o kontekstu. -Zakon i kazne postoje da svatko tko je napravio neku grešku, u bilo kojem obliku, odradi svoj dio prema društvu. Nakon toga bi morao ravnopravno moći nastupati svugdje, a kakve će biti političke okolnosti to doista ne mogu projicirati- kazala je ministirica Zlatar Violić.