Hrvatska
StoryEditor

Čačić izabran za predsjednika sjeverozapadno–hrvatskog saveza HNS-a

01. Veljača 2013.

Godišnja skupština Sjeverozapadno–hrvatskog regionalnog saveza HNS-a za predsjednika tog Saveza izabrala je bivšeg prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića, priopćio je HNS.

HNS navodi da će tijekom izdržavanja moguće presudom određene kazne dužnost predsjednika Regionalnog saveza obnašati jedan od dvoje potpredsjednika Saveza.

Radimiru Čačiću zagrebački Županijski sud je 22. siječnja potvrdio kaznu od 22 mjeseca zatvora koju mu je zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih izrekao mađarski sud, a nakon polovice izdržane kazne moći će zatražiti prijevremeni otpust, no tri godine neće smjeti upravljati motornim vozilom.

Budući da su mađarske pravosudne vlasti dale prethodnu suglasnost, konačnu odluku hrvatskog sudstva mora potvrditi mađarski ministar pravosuđa i tek tada će Čačić moći služiti kaznu u nekom od hrvatskih zatvora.

Čačić je u Mađarskoj krajem studenoga pravomoćno osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u siječnju 2010. poginulo dvoje ljudi. Nakon te odluke odmah je dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva, ali je ostao na dužnosti predsjednika HNS-a.

24. travanj 2024 08:47