Hrvatska
StoryEditor

Čačić: Katar zanima dugoročna dobava plina

12. Studeni 2012.

Katar je zainteresiran za dugoročnu dobavu plina i izgradnju LNG terminala u Hrvatskoj, kazao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Konačni dogovor o katarskom ulaganju mogao bi biti postignut do posjeta Rijeci katarskog emira Hamada al-Tanija na proljeće sljedeće godine, rekao je u Dohi prvi potpredsjednik hrvatske vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić koji predvodi gospodarski dio hrvatskog izaslanstva koje boravi u Kataru u sklopu višednevnog službenog posjeta predsjednika Ive Josipovića. Jedna od glavnih tema razgovora hrvatskih dužnosnika s katarskim domaćinima je sudjelovanje Katara u izgradnju terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) na Krku vrijednog oko 600 milijuna eura. Čačić je kazao da mu je na sastancima s katarskim dužnosnicima -potvrđen ključni element za Hrvatsku u ovom posjetu, a to je spremnost i interes Katara da dugoročno kroz 25 godina podrži projekt LNG-a-. 

-Ono što je neupitno, je da taj projekt u tri godine treba biti definiran, započet, financijski zatvoren i da ga nitko ne može zaustaviti-, rekao je Čačić. Također je kazao da su Katarci pokazali zanimanje i za druge projekte u energetici, poput hidroelektrana, te za projekte u turizmu.

26. travanj 2024 08:25