Hrvatska
StoryEditor

Čačić: Ne želim biti trener ako ne mogu birati halfove i bekove

09. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić osvrnuo se danas na promociji publikacije Ekonomskog instituta i Banka magazina ‘Sektorske analize‘ na odluku da se mimo natječaja zapošljavaju glasnogovornici i šefovi kabineta u ministarstvima.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da ministri mimo natječaja mogu zaposliti glasnogovornike i šefove kabineta. Odluka koja je u trenutku krize protumačena kao novo širenje javne uprave očekivano je dočekana na nož u javnosti. No, potpredsjednik Vlade Radimir Čačić stao je u obranu te odluke.

- To se može tumačiti dobronamjerno i zlonamjerno, a naravno da će mediji uvijek tražiti senzaciju u tome. No ovdje se ne radi o novim radnim mjestima, već o starima na koje će ministri staviti ljude od maksimalnog povjerenja. Ovakav model se primjenjuje u dosta zemalja. Ne mogu biti trener ekipe ako sam ne mogu birati halfove i bekove. Ja moram sam složiti svoju ekipu da bude maksimalno uspješna – rekao je Čačić.

Što se tiče situacije oko Ine i nadzornog odbora poručio je da odluka još nije donesena već će se to dogoditi u skorije vrijeme.

26. travanj 2024 13:09