Hrvatska
StoryEditor

Čačić:Postoji mogućnost za priključak na Južni tok

07. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

Iako kroz Hrvatsku neće prolaziti magistralni pravac ruskog plinovoda Južni tok, postoji mogućnost da se u našoj zemlji izgradi priključak i time osigura još jedan smjer dobave plina.

Najavio je to ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić tijekom susreta s ruskim ministrom za izvanredne situacije Vladimirom Pučkovim.

U sklopu međuvladine trgovinsko-gospodarske komisije najavili su reviziju svih započetih, ali ne i završenih rusko-hrvatskih sporazuma. Osnovana je komisija koja će definirati stavove i postupke u vezi sa sporazumom koji je potpisala prethodna vlada, odnosno tadašnja premijerka Jadranka Kosor. Kosor je 2010. potpisala sporazum o tom priključku. Tu se ne govori o magistralnom vodu. Magistralni vod je Hrvatska, nažalost, odbila, rekao je Čačić.

Razgovaralo se i o onečišćenju iz ruske rafinerije u Bosanskom Brodu. Dao je nalog, ispitat će se sve i dao je nalog odmah i tvrtki da otvoreno pokaže što su teškoće te da isto tako jasno definira mjere, korake koji će voditi ka promjeni ovog stanja, poručio je Čačić.

19. travanj 2024 00:33