Hrvatska
StoryEditor

Čačić razriješen svih dužnosti, Vrdoljak dobio blagoslov Vlade

21. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 63. sjednice dala suglasnost za otvaranje Veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Vlade.

Cjeloviti materijal ove točke Vlda nije u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka, stoji u priopćenju.

Također, Vlada je dala odgovor Upravnom sudu u Osijeku u vezi upravnog spora protiv Rješenja Vlade Republike Hrvatske o imenovanju direktora ustanove te dala ovlast za zastupanje u navedenom postupku državnom službeniku Ministarstva zaštite okoliša i prirode Draganu Čupiću.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima, pa je tako Anka Mrak-Taritaš razriješena dužnosti zamjenice ministra graditeljstva i prostornog uređenja radi odlaska na novu dužnost, s danom 15. studenoga 2012. godine.

Razriješen je dosadašnji predsjedavajući Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru Ante Kotromanović, koji je bio predstavnik ministarstva nadležnog za obranu, radi isteka mandata. Razriješeni su i članovi Koordinacije Mirna Kovač Bašić, Nikola Milina, Kristian Turkalj, Davor Škrlec, Boris Makšijan, Dražen Vitez i Ante Urlić. Siniša Hajdaš Dončić novi je predsjedavajući, kao predstavnik ministarstva nadležnog za pomorstvo, promet i infrastrukturu, a novi članovi, predstavnici nadležnih ministarstava, su Zlatko Sokolar, Gordan Markotić, Jasenka Nećak, Davorin Kajfeš, Kristina Čelić i Tomo Radičević. Vlado Dominić i Robert Hranj su novi članovi po položaju.

Dosadašnji voditelj i zamjenici voditelja Međuresorne radne skupine za integrirano upravljanje granicom Republike Hrvatske Nikola Milina, Stipica Kuna i Josip Miličević razriješeni su. Novi voditelj je Zlatko Sokolar, a zamjenici Zoran Ničeno i Gilio Toić Sintić. Članovi Gordan Jerbić i Nenad Lamer razriješeni su, kao i Antonio Mučnjak, Dubravka Kunac i Vedrana Filipović Grčić, koji su ponovo imenovani članovima. Također, novim članovima imenovani su i Emilija Vojić i Ivo Afrić. Evica Marković i Koraljka Knezić razriješene su zamjenice člana, Ivana Javor, Marina Šarčević i Tomislav Stipić ponovo su imenovani, a Vjekoslav Ricov je novoimenovani zamjenik člana.

Temeljem promjena u sastavu Vlade Republike Hrvatske, a uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Vlada je na sjednici donijela zaključke kojima se određuje Ivan Vrdoljak kao novi predstavnik Vlade u dolje navedenim skupštinama te se time dosadašnji zaključci Vlade od 26. siječnja 2012. godine stavljaju izvan snage, a Radimir Čačić razrješuje navedenih dužnosti, stoji u priopćenju.

Tako je određen novi član Glavne skupštine Hrvatske elektroprivrede d.d. Ivan Vrdoljak, a Radimir Čačić razriješen je te dužnosti. Također, Ivan Vrdoljak imenovan je novim članom Glavne skupštine društva Jadranski naftovod d.d., a dosadašnji član Radimir Čačić razriješen je.

Isto tako, Radimir Čačić razriješen je član Skupštine društva Plinacro d.o.o., a Ivan Vrdoljak imenovan je novim članom. Ivan Vrdoljak također je određen, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske, za novog člana Glavne skupštine Hrvatske brodogradnje-Jadranbrod d.d., a Radimir Čačić razriješen je te dužnosti.

Radimir Čačić razriješen je i dužnosti člana Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, te je Ivan Vrdoljak imenovan novim članom.

Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za javno privatno partnerstvo, Radimir Čačić, razriješen je, a novim predsjednikom, koji je po položaju potpredsjednik Vlade kojeg Vlada za to ovlasti, imenovan je Branko Grčić. Imenovani su i novi članovi, koji su po položaju ministri nadležni za gospodarstvo i graditeljstvo, pa je tako Ivan Vrdoljak razriješen i ponovo imenovan, a Anka Mrak-Taritaš je novoimenovana članica Upravnog vijeća.

Ivan Vrdoljak imenovan je novim članom Nadzornog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija te je Radimir Čačić razriješen te dužnosti. Kao ministar nadležan za gospodarstvo, Ivan Vrdoljak je po položaju imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, a Radimir Čačić razriješen je te dužnosti.

Također, Ivan Vrdoljak imenovan je i predstavnikom Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću umjesto Radimira Čačića, koji je razriješen dužnosti. Radimir Čačić razriješen je, a Ivan Vrdoljak imenovan novim članom Pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske za pregovore o Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske.

Izmjenom Odluke o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe razriješen je dosadašnji član Povjerenstva Radimir Čačić te je novim članom imenovan Ivan Vrdoljak.

Anka Mrak-Taritaš imenovana je po položaju, kao ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, novom članicom Upravnog odbora Fonda za naknadu oduzete imovine, a Ivan Vrdoljak razriješen je te dužnosti.

Izmijenjena je Odluka o osnivanju Povjerenstva za provedbu javnog natječaja u svrhu realizacije programa „Brijuni Rivijera“ na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sveta Katarina-Monumenti. Izmjenom se razrješuju članovi Povjerenstva Radimir Čačić i Ivan Vrdoljak, te se uz ponovo imenovanog Ivana Vrdoljaka, Anka Mrak-Taritaš imenuje novom članicom spomenutog Povjerenstva. Radimir Čačić razriješen je i dužnosti supredsjedatelja Međuvladine hrvatsko-ruske Komisije za trgovinsku, gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju, a Ivan Vrdoljak novi je supredsjedatelj.

I na kraju, razriješeni su dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom Radimir Čačić, zamjenik predsjednika Neven Mimica te članovi Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Veljko Ostojić, Davor Majetić i Mladen Novosel. Novim predsjednikom imenovan je Branko Grčić, njegovim zamjenikom Ivan Vrdoljak, a novoimenovani članovi su Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Veljko Ostojić, Anka Mrak-Taritaš i Mladen Pejnović.

26. travanj 2024 07:25