Hrvatska
StoryEditor

Čačić se na novogodišnjem dopustu sastao sa Bandićem

03. Siječanj 2014.

Prvoga radnog dana u 2014. zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se s Radimirom Čačićem, bivšim prvim potpredsjednikom Vlade koji još služi kaznu zbog nesreće u Mađarskoj.

Čačić je bio u Zagrebu na novogodišnjem otpustu, a s gradonačelnikom se sastao u jednom zagrebačkom restoranu. Kako doznaje Jutarnji list, sastanak je održan na Čačićevu inicijativu i dogovoren je još prije Nove godine.

Najviše su razgovarali upravo o politici i mogućnostima političke suradnje u skoroj budućnosti iako je Čačić je prije bio jedan od najvećih Bandićevih kritičara.

Po svemu sudeći riječ je o prvom u nizu sastanaka koje Čačić kani održati idućih mjeseci, odnosno do izlaska iz kaznionice. Bandić nije jedini s kojim će razgovarati, tvrde upućeni, a Čačićev je ključni cilj je ojačavanje svojeg koalicijskog kapaciteta.

Prema nekim izvorima koji su upućeni u njegove planove, Čačić se već sada počinje pripremati za sljedeće parlamentarne izbore, jer se nema namjeru angažirati u aktualnoj Vladi Zorana Milanovića. No, ima ambicija opet sudjelovati u izvršnoj vlasti nakon parlamentarnih izbora 2015.

No da bi mogao ostvariti svoj politički plan Čačić će najprije morati ponovno ovladati HNS-om. Podsjetimo, sadašnja šefica HNS-a Vesna Pusić ranije je već najavila da vođenje stranke treba prepustiti novim ljudima.

24. travanj 2024 03:10