29. rujan 2014.

Čačić: Svjesni smo da ćemo morati surađivati i sa onima s kojima ne dijelimo vrijednosti

lider.media
lider.media

Radimir Čačić u nedjelju je u Hotelu Westin u Zagrebu osnovao dugonajavljivanu stranku. Na Osnivačkom saboru Narodne stranke – REFORMISTI sudjelovali su, među ostalima, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, bivša predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor te izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičić-Vukičević.

Za predsjednika Narodne stranke – REFORMISTI izbran je Radimir Čačić dok će potpredsjednici Stranke biti Natalija Martinčević i Petar Baranović. Sandra Herman predsjednica je Središnjeg odbora Stranke.

- Sa žaljenjem i ponosom možemo reći da smo jedina stranka koja, iako je jasno izrekla svoje vrijednosne sudove, ne želi svesti svoje političko djelovanje na njih, već kao jednako vrijedno mjerilo svoga rada, znanja i sposobnosti, želi ponuditi reforme i projekte koji neizbježno zadiru u interese pojedinaca i grupa, ali čija je realizacija pretpostavka izlaska zemlje iz krize. Jasno poručujemo da tražimo glasove „za“, glasove za rješenja, a ne glasove protiv bilo čijih ideoloških uvjerenja. Isto tako jasno poručujemo da ćemo taj politički utjecaj upotrijebiti da se ta rješenja i realiziraju. Pri tome smo potpuno svjesni činjenice da ćemo morati surađivati, bilo s lijevim ili s desnim blokom, s kojima neke vrijednosne sudove ne dijelimo - istaknuo je Radimir Čačić.

Također, naglasio je kako se izvršna vlast svodi na normativni pristup javnom upravljanju, jer umjesto odgovornosti za realizaciju konkretnih reformi i projekata, vlast proizvodi promjene zakona, pravilnika i procedura. To stanje moguće je mijenjati samo političkim utjecajem stranke koja je uvjerena da je i politika mjerljiva disciplina na način da u mandatu vlade ostvaruje rezultate koji omogućuju bolji život građana.