23. lipanj 2014.

Čačić: Vlada mnogo toga nije realizirala zbog nedostatka kapaciteta

lider.media
lider.media

Bivši prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sinoć je u Dnevniku Nove TV dao prvi intervju nakon izlaska iz zatvora te otkrio svoje prve političke korake.

Čačić je o radu Vlade ustvrdio kako ona nema dovoljno rezultata, iako je na nekim područjima u prvih godinu i pol učinjeno puno.

- Neke stvari su napravljene, no puno toga što je bilo postavljeno nije realizirano jer nije bilo kapaciteta. Neki projekti su zaustavljeni, a neki usporeni. Recimo, moj stav je da projekt Omble, koji je bio potpuno spreman nije trebalo zaustavljati - kazao je Čačić.

Vezano uz izbacivanje Slavka Linića iz Vlade i SDP-a, Čačić je kazao kako je neupitno pravo svakog premijera je da određuje svoj tim i da odgovara za njegov rad. Pohvalio je i, kako je rekao, demokratski iskorak SDP-a kojem HNS nije bio ni blizu.

- Glavni odbor SDP-a je o tome raspravljao i na prijedlog predsjednika stranke, bez obzira što statut propisuje javno glasanje, išlo se na tajno glasanje. To je demokratski standard i svaka čast Zoranu i SDP-u - kazao je Čačić da na pitanje vjeruje li više Slavku Liniću ili Zoranu Milanoviću odgovorio:

- Osobno sam uvijek vjerovao u gospodina Milanovića.

Najavio je kako do jeseni namjerava i formalno konstituirati stranku i predložiti hrvatskoj političkoj sceni sasvim konkretne projekte i programe. Na pitanje hoće li podržavati rad Vlade u Saboru kazao je:

- Podržavat ćemo uvijek pametne, kvalitetne prijedloge koje vode reformi društva, koja je nužna, a i sami ćemo ih davati.