Hrvatska
StoryEditor

Čačićevi reformisti: Pristupaju nam stotine članova HNS-a

05. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Danas je u Hotelu International u Zagrebu, održana prva konferencija za medije Udruge „Inicijativa za osnivanje narodne stranke – reformisti“, na kojoj je predsjednica Udruge Natalija Martinčević najavila pristupanje Udruzi više stotina dosadašnjih članova Hrvatske narodne stranke.

„Podrška naših brojnih dosadašnjih stranačkih kolega iz cijele zemlje, kao i građana koji do sada nisu bili politički angažirani, veseli nas i potvrđuje da s ovom inicijativom gradimo neke nove, bolje i čvršće temelje, temelje za drugačije poimanje i djelovanje politike, za provođenje konkretnih i mjerljivih politika koje će prije svega voditi računa o stvarnim potrebama građana, ali i omogućiti prostor za gospodarski oporavak i razvoj zemlje.“ – istaknula je Natalija Martinčević.

Robert Hirc, suosnivač Udruge i donedavni član predsjedništva Gradske organizacije HNS-a grada Zagreba i Središnjeg odbora HNS-a ovom je prilikom istaknuo:

„Ovih dana iz zagrebačkog HNS-a izlazi 204 člana koji se svi priključuju Udruzi Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformisti. Postupak izlazaka traje od ponedjeljka, a očekujem da će se izlasci iz stranke nastaviti u većem broju još cijeli sljedeći tjedan. U svih 17 zagrebačkih gradskih četvrti u tijeku je formiranje organizacija, određeni su i nositelji aktivnosti koji će zajedno sa članstvom formirati buduće podružnice Narodne stranke – reformisti kad ona najesen ove godine bude osnovana.“

Udruzi se također pridružuje i 30 novih mladih članova koji dosad nisu bili članovi nijedne stranke, a većinom su studentice i studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Udrugu Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformisti osnovalo je 13 bivših članova Hrvatske narodne stranke koji dolaze iz različitih krajeva Hrvatske – Istre, Hrvatskog Primorja, Dalmacije, Slavonije, Međimurja, Varaždinske županije i Zagreba. Novoosnovana Udruga sa sjedištem u Zagrebu, okupit će političke istomišljenike iz cijele Hrvatske koji će zajednički graditi platformu kao temelj za osnivanje nove političke stranke, Narodne stranke – reformisti.

Izlasci iz članstva HNS-a i prelazak članova u Udrugu odvijaju se diljem Hrvatske. Tako je danas ujutro održana i zasebna tiskovna konferencija u Varaždinu gdje je svoj izlazak iz HNS-a potvrdio i najjači ogranak HNS-a u tom gradu.

23. travanj 2024 18:55