Hrvatska
StoryEditor

Čačićevo ministarstvo odobrit će rast cijene električne energije

10. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Ministar gospodarstva Radimir Čačić potvrdio je danas da će električna energija poskupjeti. Cijena struje povećat će se u sljedećih 45 dana, a rast bi mogao biti veći od 13,5 posto.

Čačić je podsjetio da već dvije godine postoji suglasnost Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) na poskupljenje od 13,5 posto koje nije realizirano.- Značajan dio cijene u proizvodnji struje su nafta i plin i prema tome nema nikakve dvojbe da će ona poskupjeti, izračuni se rade, o tome smo već govorili - rekao je Čačić prije HNS-ovog okruglog stola o suvremenim pristupima rješavanju sporova.

O točnom datumu poskupljenja očitovat će se HEP, dodao je Čačić. Navodno će HEP tražiti rast cijena od 22 posto, a očekuje se da će Ministarstvo gospodarstva odobriti 15 posto. Čačić je rekao kako niti jedna vlada ne može utjecati na svjetske cijene energije, a da je Hrvatska tu vrstu gluposti da vlada određuje cijene napustila 90-ih kada smo prešli na tržišno gospodarstvo.- Svi mogu suosjećati s građanima zbog rasta cijena, ali jedna je stvar suosjećanje, a druga da glumimo da možemo određivati cijene - zaključio je prvi potpredsjednik Vlade.

19. travanj 2024 02:03