Hrvatska
StoryEditor

Carinici u Splitu zaplijenili više od tone voća i povrća

24. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Carinski službenici odjela za mobilne jedinice tijekom noći i jutra su u Splitu izveli akciju na veletržnici i tržnici, te zaplijenili veliku količinu robe. Akcija je počela noćas na veletržnici, a nastavila se tijekom jutra na glavnom splitskom pazaru.

‘Tijekom noći i jutra djelatnici službe odjela mobilne jedinice izveli su akciju na veletržnici i glavnoj gradskoj tržnici. Akciji kodnog naziva ‘Pazar‘ svrha je bila kontrola primjene Zakona o trgovini i suzbijanja ilegalne trgovine‘, objasnio je Robert Rudež, voditelj odjela za mobilne jedinice carinske uprave.

Kako javlja Dnevnik.hr, pripadnici posebne carinske jedinice zaplijenili su 1.187 kilograma voća i povrća, 342 komada odjeće, 331 komad naočala, 33 torbice zaštićenih marki i 50 boca alkoholnih pića, kojima se kršila odredba zakona o trošarinama. Roba zapljenjena na splitskom pazaru je krivotvorena.

‘Roba koja je krivotvorena biti će uništena, kao i alkoholna pića, a što se tiće poljprivrednih proizvoda, oni će nakon prekršajnog posrupka biti stavljeni na raspolaganje Poreznoj upravi koja će odlučiti što će dallje s njima‘, rekao je Rudež.

Rudež je istaknuo kako je ovo samo jedna od akcija koju carinska uprava kontinuirano provodi diljem Hrvatske.

21. travanj 2024 14:46