Aktualno Hrvatska Preporučeno Preporuka urednika

Čehok iznenađen viješću da Hyundai dolazi u Varaždin, ali spreman pružiti sve uvjete

Ivan Čehok
Ivan Čehok

Vijest o zainteresiranosti Hyundaija za uspostavu proizvodnih pogona u Varažinu gdje bi se proizvodili automobili, a ne samo dijelovi, jutros je zaintrigirala cjelokupnu hrvatsku javnost. U uredu varaždinskog gradonačelnika kazali su nam da su i sami iznenađeni tom viješću.

Nisu podijelili s nama nikakve detalje. No, nije teško zaključiti kako do pregovora s južnokorejskim proizvođačem automobila vjerojatno još nije došlo iako se navodi kako Hyundai već dva mjeseca razmatra ideju o dolasku u Varaždin.

– Grad Varaždin i njegova okolica prednjače u privlačenju stranih ulagača, posebno investitora u industrijske i proizvodne kapacitete. To smo počeli raditi prvi pa smo tako napravili dvije najveće zone u Hrvatskoj, nekadašnju Slobodnu zonu, a danas Industrijsku zonu Sjever te poduzetničku zonu u Jalkovcu. Stvorili smo sve preduvjete da investitori svoja ulaganja mogu brzo i sigurno realizirati. Ove smo godine dobili i nagradu za grad najpoželjniji za poslovanje u Hrvatskoj – rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Dodao je kako u Varaždinu ima dovoljno srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova za educiranje stručnih kadrova kojima se mogu zadovoljiti potrebe automobilske i drugih industrija.

– Grad Varaždin je spreman pružiti sve odgovarajuće uvjete za ulaganje i automobilskoj industriji pa tako i kompaniji Hyundai.  Uz to, takvo veliko ulaganje mora imati potporu Vlade Republike Hrvatske i ostvaruje se preko državnih tijela – komentirao je Čehok informacije koje je Jutarnji list navodno dobio iz provjerenih izvora u Vladi.

Hyundai Hrvatska, koji je baš kao i ured varaždinskog gradonačelnika jutros zasut raznim novinarskim upitima, također nam obećao je dostaviti službene informacije iz svoje središnjice, ali i njih je ova vijest iznenadila.

Ministar gospodarstva poduzetništva i obrta Darko Horvat jučer je na Poslovnom forumu HGK objavio daVlada pregovara s desetak velikih investitora, posebno iz automobilske industrije.

Komentari