Hrvatska
StoryEditor

Čehok obilnom dokumentacijom želi dokazati nevinost

13. Svibanj 2013.
Piše:
liderhrt

Obrane bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka i ostalih danas su na pripremno ročište, održano u Zagrebu, donijele gotovo četrdeset registratora dokumentacije kojom žele dokazati da njihovi branjenici nisu krivi za malverzacije kojima je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda Tanja Pavelin Borzić nastavak ročišta sazvala je za 6. i 7. lipnja, do kada bi se obrane i USKOK trebali očitovati o predloženim dokazima. Sutkinja bi tada trebala odlučiti koje će dokaze prihvatiti, ali se, prema riječima nekih od branitelja, ne očekuje da će tada biti određen početak suđenja.

Branitelj varaždinskog poduzetnika Davora Patafte, odvjetnik Ante Madunić, smatra da datum početka suđenja neće biti moguće odrediti prije jeseni. Suprotno optužbama USKOK-a da je Čehok pogodovao Patafti u nizu poslova, Madunić tvrdi kako iz predložene dokumentacije može biti razvidno da nikakvog pogodovanja nije bilo i da se radilo o realnim cijenama. Dodao je pritom da su to potvrdili Porezna uprava i vještaci.

USKOK je predložio osamdesetak svjedoka, rekla je zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Krizmanić, dodavši da su stranke dobile primjeren rok za očitovanje o dokazima. Čehoka se s Pataftom, Narcisom Huljev, Tomislavom Kezeljom, Hrvojem Vojvodom i tri Pataftine tvrtke tereti da su se udružili radi pogodovanja Pataftinim tvrtkama, čime je Varaždin oštećen za 49,5 milijuna kuna.

27. travanj 2024 07:12