27. siječanj 2015.

Cijene goriva porasle za 10 lipa, Inina konkurencija pojeftinila Eurodizel

lider.media
lider.media

Cijene naftnih derivata u utorak su porasle za 10 lipa po litri. No ovog puta konkurencija je odlučila prodavati litru Eurodizela za lipu jeftinije nego Ina.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, na Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila litra Eurodizela stoji 8,12 kuna, što je za deset lipa skuplje nego do sada, a Ina to gorivo prodaje za 8,13 kuna. No koliko je liberalizacija tržišta uzela maha pokazuje i primjer Tifona. Na benzinskoj postaji na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu litru Eurodizela prodaju po staroj cijeni (8,02 kune), dok na postaji u Buzinu čak za manje od 8 kuna – cijena je 7,97 kuna. Stoga se postavlja pitanje ako ta benzinska postaja prodaje ovu vrstu goriva za manje od 8 kuna, zašto su svi ostali podigli cijene.

Što se tiče Eurosupera 95, na Ininim, Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila cijena je skuplja za 10 lipa i sada stoji 8,62 kune. No, isto kao i kod Eurodizela, Tifon litru Eurosupera 95 na postaji na Horvaćanskoj prodaje po staroj cijeni od 8,52 lipe, a u Buzinu za 5 lipa jeftinije – 8,47 kuna. Najviše su iznenađeni vozači koji koriste autoplin. Cijena litre te vrste goriva poskupila je najviše – za 24 lipe. Sada se prodaje za 3,73 kune. No, na dijelu Ininih postaja prodaje se i za 3,93 kune, još 20 lipa skuplje. Cijena loživog ulja porasla je za 10 lipa i sada se prodaje po cijeni od oko 4,43 kune.