Hrvatska
StoryEditor

Ćorić: Vlada je neozbiljna, gospodarstvo mora rasti više od 1 posto godišnje

14. Kolovoz 2015.

Predsjednik HDZ-ova Odbora za financije Tomislav Ćorić izrazio je nezadovoljstvo vladinim Smjernicama ekonomske i fiskalne politike za razdoblje od 2016. do 2018. godine istaknuvši da bi daljnja provedba iste ekonomske politike vodila daljnjem srozavanju loših ekonomskih pokazatelja te bi se nastavilo naše ekonomsko udaljavanje od Europe.

 - Vlada je  neozbiljna, a predviđeni rast od jedan posto sljedeće godine nije dostatan za rast hrvatskog gospodarstva – izjavio je Ćorić na konferenciji za medije pod nazivom „Smjernice za 2016-2018: Poraz Vladine ekonomske i fiskalne politike, održanoj danas u središnjici Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu.

Hrvatska demokratska zajednica i dalje ne otkriva pojedinosti svog gospodarskog programa javnosti, no sigurni su kako Milanović vuče krive poteze. Ovoga puta Ćorić se koncentrirao na ono što je najavljeno na 241. sjednici Vlade Republike Hrvatske održane 30. srpnja.

–  Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2016. - 2018. godine, a koje je vlada prihvatila 30.srpnja nisu zadovoljavajuće, a  cijeli dokument je i loše napisan. Previše stvari se u njemu ponavlja, te je jasno kako vlada nema plan koji bi hrvatsko gospodarstvo postavilo na noge. Rast BDP-a treba biti 3 do 4 posto godišnje, a ne jedan posto - tvrdi Ćorić.

HDZ bi pak svoj  gospodarski program trebao objaviti netom prije izbora, a sastoji se od 10 točaka koje između ostalog obuhvaćaju već spomenuti rast BDP-a i smanjenje javnog duga, niži PDV, te poreznu reformu.

18. travanj 2024 04:24