Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

11. Travanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za za utorak, 11. travnja:

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održat će 174. sjednicu na kojoj će se donijeti odluke u predmetu guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića i predmetu zastupnice u Hrvatskom saboru Vesne Pusić. Donijet će se odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu Jasne Omejec, predsjednice Ustavnog suda do 6. lipnja 2016., ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, zastupnika u Hrvatskom saboru i ministra kulture do 19. listopada 2016. Zlatka Hasanbegovića, te zamjenice ministra kulture do 24. studenoga 2016. Ane Lederer (10 sati, prostorije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Ulica kneza Mutimira 5/I.)

ZAGREB - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) osigurao je novu količinu od 110 inzulinskih pumpi za 2017. godinu. Inzulinske pumpe za odrasle bit će isporučene u Kliničkoj bolnici Merkur (10,30 sati, nova predavaonica, I. kat, Zajčeva 19). Inzulinske pumpe za djecu bit će isporučene u Referentnom centru Ministarstva zdravlja za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes, na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb (11,30 sati, Kišpatićeva 12). Prilikom isporuke bit će prisutni ministar zdravstva Milan Kujundžić i v.d. ravnatelja HZZO-a Fedor Dorčić.

ZAGREB - Potpisivanje kolektivnih ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama (10,30 sati, multimedijalna dvorana Ministarstva znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, Zagreb).

ZAGREB - Kako bi pružili podršku svojim predstavnicima i izrazili nezadovoljstvo nastavnika i studenata potezima rektorata, Inicijativa za Filozofski je pozvala svu zainteresiranu javnost na okupljanje ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Obrazložili su kako je Vijeće Filozofskog fakulteta (FF) na svojoj drugoj redovitoj sjednici razriješilo članove Senata koji su u tom tijelu predstavljali FF, te izabralo nove, u skladu s procedurom koju je savjetovalo Sveučilište u cilju njihova sudjelovanja na redovitoj sjednici Senata. No, dodaju, rektorat je prošli petak dekana obavijestio da izabrani članovi neće biti pozvani na sjednicu. Ipak novoizabrani predstavnici ipak otići na sjednicu Senata (11 sati, Filozofski fakultet u Zagrebu, Ivana Lučića 3).

27. travanj 2024 02:18