Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

06. Travanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za četvrtak, 6. travnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na kojoj se među 17 točaka dnevnog reda  na otvorenom dijelu nalazi i prijedlog odluke o osnivanju Vijeća za demografsku revitalizaciju RH, prijedlozi rješenja o raspuštanju gradskih vijeća i razrješenju gradonačelnika i njihovih zamjenika gradova Splita i Varaždina, te nacrti prijedloga Zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju i  izmjenama i dopunama Prekršajnog zakona  (u 10 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručit će odlikovanje Red kneza Domagoja s ogrlicom 1. hrvatskom gardijskom zboru za iskazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo njegovih pripadnika u Domovinskom ratu. Predviđeno je obraćanje predsjednice Republike (11,30 sati, Ured predsjednice, Pantovčak 241)

ZAGREB - Svečanost zatvaranja projekta "Unaprjeđenje kvalitete provedbe Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka", koje organizira Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). Projekt je financiran u okviru Prijelaznoga instrumenta za Republiku Hrvatsku i od iznimne je važnosti za hrvatski zdravstveni sustav. Zloćudne bolesti jedan su od vodećih javnozdravstvenih problema u Hrvatskoj i na ljestvici uzroka smrti nalaze se na visokom, drugom mjestu. Na svečanosti zatvaranja projekta govorit će ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić. (13 sati, Kongresni centar Forum, Green Gold, Radnička 50).

ZAGREB - Dodjelom ugovora o provedbi projekata za usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom počinje taj projekt u okviru ESF (Europski socijalni fond) Poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“, vrijednog oko 15 milijuna eura. Program usluge osobne asistencije provodi se u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom, a Poziv je otvoren udrugama, savezima, zajednicama, mrežama ili drugim oblicima udruživanja udruga i trajnoga je karaktera. Događaju će nazočiti predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uključeno je u korištenje strukturnih i investicijskih fondova – Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj u dijelu koji se odnosi na socijalno uključivanje ranjivih skupina društva (12 sati, u Plaza Event Centru, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Konferencija za tisak na kojoj će biti predstavljen prikaz projekta Klinike za dječje bolesti Zagreb "Djeca prijatelji životinja". Uvodno će govoriti ravnatelj Klinike, Zoran Bahtijarević (13,30 sati, Velika predavaonica Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16).

ZAGREB - Predstavljanje tima suradnika HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika dr. Drage Prgometa. Nakon predstavljanja izbornog tima predviđene su izjave za medije. (9 sati, prostorije Gradske organizacije HDZ-a, Gundulićeva 21a).

ZAGREB - Konferencija za novinare koju organiziraju HUP – Udruga poslodavaca u obrazovanju, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola i Vijeće veleučilišta i visokih škola. Na konferenciji će se govoriti o perspektivi Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, a sudjeluju Mislav Balković (HUP – Udruga poslodavaca u obrazovanju),  Vlatko Cvrtila (Vijeće veleučilišta i visokih škola), Karlo Kolesar (Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH), Ana Milićević Pezelj (Savez samostalnih sindikata Hrvatske) i Lucija Barjašić Špiler (Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja) (11 sati, prostorije Sindikalnog doma, Ulica Florijana Andrašeca 18 a, I. kat).

ZAGREB - Redovito zasjedanje Skupštine Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) na kojem će, između ostaloga biti podneseno izvješće o radu HAZU u 2016., financijsko izvješće o poslovanju (11 sati, Palača HAZU, Trgu Nikole Šubića Zrinskog 11).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu održavanja međunarodnoga znanstvenog simpozija "Znanost i religija - 2000 godina suradnje i osporavanja" koji se održava 27. - 29. travnja u Zagrebu. Na konferenciji će govoriti muftija Aziz Hasanović, Asim Kurjak i Miro Jakovljević. Simpozij će okupiti eminentne stručnjake iz 11 država, a nazočit će mu i predsjednik Europske akademije znanosti i umjetosti Felix Unger. Simpozij se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Grada Zagreba. (12,15 sati, Islamski centar, Prilaz Safvet - bega Bašagića 1).

23. travanj 2024 20:42