Aktualno Hrvatska

Danas u Hrvatskoj – Predstavljanje 20 projekata za zaštitu okoliša na Sajmu LIFE

imovinu
Lider/Hina

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 12. veljače:

ZAGREB – Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Dubrava, u pratnji visokih stranačkih dužnosnika  (20 sati, Grad mladih, Aleja hrvatske mladeži 19).

ZAGREB – Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN), udružen u SSSH, organizira konferenciju za novinare na temu “Tko zapravo upravlja Imunološkim zavodom i gdje ga je to do danas dovelo?”. Sudjeluju Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a Hrvatske, i Lidija Jagarinec, povjerenica Sindikata EKN-a Hrvatske u SP Imunološki zavod (10,30 sati, Radnički dom, Krešimirov trg 2, dvorana 427, IV. kat).

ZAGREB – Na konferenciji za novinare Ministarstva zaštite okoliša i energetike bit će predstavljeni projekti koji se sufinanciraju u okviru europskog financijskog instrumenta – Programa LIFE, što podupire inovativne projekte koji ostvaruju konkretne rezultate u području zaštite okoliša, prirode i prilagodbe klimatskim promjenama. U Republici Hrvatskoj se provodi 20 takvih projekata koji će, u okviru konferencije, biti predstavljeni na Sajmu LIFE projekata (9,30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, mala dvorana, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB – Na konferenciji za novinare svečano će se predstaviti rezultati upravo završenog projekta OBZOR 2020 ‘RBI-T-WINNING’ vrijednog jedan milijun eura, a usmjerenog na jačanje istraživačkih kapaciteta u teorijskoj fizici.  Zahvaljujući sredstvima iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije OBZOR 2020 koje je Europska komisija dodijelila projektu ‘RBI-T-WINNING’ znanstvenici Zavoda za teorijsku fiziku IRB-a (ZTF) imali su priliku tijekom tri godine trajanja projekta unaprijediti vlastite istraživačke kapacitete te su postigli visoku prepoznatljivost u međunarodnoj zajednici i brojne publikacije u uglednim znanstvenim časopisima (10,30 sati, u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković (IRB), Bijenička cesta 54).

ZAGREB – Predstavnici Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) na konferenciji za novinare će govoriti o poslovnom i makroekonomskom okruženju u kojemu su poslovali obvezni mirovinski fondovi u protekloj godini te kako su globalna gospodarska kretanja utjecala na poslovanje obveznih mirovinskih fondova. Također će biti riječi i o novostima koje donosi mirovinska reforma koja je stupila na snagu početkom ove godine te o novostima u poslovanju mirovinskih fondova u Europi (11,00 sati, HUB 385, Petračićeva 4).

ZAGREB – “Turistički djelatnik: Izazovi i mogućnosti” – naziv je konferencije koju organiziraju Ministarstvo turizma, Večernji list i Poslovni dnevnik (početak u 10,00 sati; izjave za medije u 10,45, Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavog 1).

Komentari