Aktualno Hrvatska

Danas u Hrvatskoj: Prva regionalna konferencija o kineskom turističkom tržištu

Danas u Hrvatskoj
Lider/Hina

Najavljujemo najvažnije događaje za četvrtak, 14. ožujka.

ZAGREB – Prva regionalna konferencija o kineskom turističkom tržištu raspravit će mogućnosti turističke suradnje Hrvatske i regije jugoistočne Europe i Kine, kao najjačeg emitivnog turističkog tržišta (10,00 sati, Hotel Academia, Tkalčićeva ulica 88).

ZAGREB – Nastavak 11. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6). Sabor će u četvrtak raspravljati o izmjenama Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima po hitnom postupku kojima je cilj, među ostalim, omogućiti brže i jednostavnije izdavanje odobrenja za proizvodnju proizvođačima veterinarsko-medicinskih proizvoda, kao i smanjenje administrativnih barijera. Na dnevnom redu je i objedinjena rasprava o 12. tehničkih izmjena zakona iz resora poljoprivrede prema kojima će poslove iz nadležnosti poljoprivredne inspekcije od 1. travnja 2019. godine preuzeti Državni inspektorat.

ZAGREB – Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (10 sati, prostorije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Ulica kneza Mutimira 5/I). Na dnevnom redu je, među ostalim, donošenje odluke u predmetu dužnosnika Ivana Vilibora Sinčića, zastupnika u Hrvatskom saboru te donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu dužnosnika Vlahe Orepića, zastupnika u Hrvatskom saboru.

OSIJEK – Konferencija za novinare Amsterdamske koalicije na temu: “Slavonija – primjer lošeg gospodarskog i demografskog stanja”. Na konferenciji će govoriti Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a i kandidatkinja na listi Amsterdamske koalicije za EU parlament, Krešo Beljak, predsjednik HSS-a i kandidat na listi Amsterdamske koalicije za EU parlament te Damir Jurić, kandidat na listi Amsterdamske koalicije za EU parlament (11 sati, Ulica Hrvatske Republike 19 c, prostorije HSS-a).

ZAGREB – Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod, održat će konferenciju za novinare na temu: “Plaće u posebnim ustanovama još smanjene (Odugovlačenje, Plenkovićevo obećanje, aktivnosti). Na konferenciji će govoriti Tanja Biloglav iz Centra za autizam Zagreb; Josipa Gorup-Rožić iz Osnovne škole Ljubo Baić Jastrebarsko i Tanja Dejanović-Šagadin iz Centra za odgoj i obrazovanje (COO) Goljak, Zagreb (10 sati, sjedište Sindikata Preporod, Šubićeva 42).

ZAGREB – Učiteljski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira okrugli stol na temu: “Primarno obrazovanje u vrtlogu kurikularne reforme” (11 sati, prostorije Fakulteta, Savska cesta 77, dvorana 308/III). Okruglom stolu će nazočiti predstavnici svih visokoškolskih ustanova za obrazovanje učitelja, kao i eminentni metodičari. Organizatori kažu kako je proteklih nekoliko godina u području odgoja i obrazovanja najavljivana cjelovita reforma kurikula te da politike obrazovanja i njihovi donositelji svojim odlukama nisu osigurali cjelovitu reformu, planiranu Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije (2014.), već samo njezinu djelomičnu implementaciju koja će postaviti okvire djelovanja u idućih nekoliko godina. Budući da reforma na snazi obuhvaća i primarno obrazovanje i nosi dugoročne posljedice za nastavnu djelatnost učitelja u školi, kao i za pedagoško-didaktičko-metodičke organizacijske oblike nastave, zagrebački Učiteljski Fakultet smatra se dužnim osvrnuti se na događaje koji će dugoročno utjecati na primarno obrazovanje u Hrvatskoj.

Komentari