Hrvatska
StoryEditor

„Dani hrvatskog osiguranja“ u Opatiji o ulozi osiguranja u gospodarstvu

03. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje, Hrvatske gospodarske komore, te partnera Hrvatskog aktuarskog društva, od 5. do 7. studenog 2014. godine u Opatiji će se održati međunarodna znanstveno-stručna konferencija o osiguranju “Dani hrvatskog osiguranja” s ciljem afirmacije struke osiguranja kroz različite forme međusobnog prenošenja znanja, vještina, najboljih praksi, mišljenja i iskustava. Službeni pokrovitelj konferencije je Ministarstvo financija Republike Hrvatske.

Konferencija će okupiti stručnjake iz redova osiguranja i reosiguranja, regulatora, supervizora i drugih pratećih financijskih institucija s nacionalne, regionalne kao i europske razine koji će prezentirati postignuća i komentirati stanje i najnovija kretanja na tržištu hrvatskog i europskog osiguranja.

„Središnja tema ovogodišnje konferencije je zasigurno odnos osiguranja i gospodarstva, kao podsjetnik na doprinos osigurateljne industrije razvoju gospodarstva i njezinih potencijala za svladavanje izazova aktualnog gospodarskog trenutka“ – naglasio je Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

Ovoj temi posvećena je prva velika panel rasprava koja će se održati u četvrtak, 6. studenog. Uvodno predavanje na temu Izazovi osigurateljnog sektora u Europskoj uniji, održat će Michaela Koller, generalna direktorica Insurance Europe. Na konferenciji će se kroz pozvana predavanja, prezentacije i okrugle stolove nadalje posebno raspravljati o osiguranju u kontekstu katastrofalnih šteta s posebnim osvrtom na poplave iz svibnja ove godine, zatim o mogućim rješenjima za pitanje treće životne dobi, aktualnostima u regulativi i nadzoru osiguranja u Europi, kanalima distribucije osiguranja, očekivanjima modernog europskog potrošača, te drugim aktualnim pitanjima. Tijekom drugog radnog dana konferencije paralelno će se odvijati izlaganja na temu obrade i likvidacije automobilskih šteta. Pritom će se raspravljati o temama kao što su trendovi u štetama automobilske odgovornosti, uvjeti osiguranja od AO, sudska praksa i smjerovi NMŠ, razvoj šteta automobilske odgovornosti, Rim II i ostale EU promjene, brža, pravičnija i jeftinija obrada šteta, trendovi u voznom parku RH, prometna kultura i utjecaj na osiguratelje i dr.

Drugog dana konferencije, u petak 7.studenog, Hrvatski ured za osiguranje dodijelit će i nagrade Hrvatskog ureda za osiguranje za najbolji znanstveni rad objavljen iz područja osiguranja, najbolji diplomski rad na diplomskom studiju iz područja osiguranja te najbolji završni rad na preddiplomskom studiju iz područja osiguranja.

Predavanja i rasprave će se održavati u hotelima Grand Hotel 4 opatijska cvijeta i Hotel Royal. Dodatne informacije dostupne su na web stranici Hrvatskog ureda za osiguranje: http://www.dani-osiguranja.huo.hr/

04. svibanj 2024 17:14