13. studeni 2013.

Darko Petričević v.d. predsjednika HGK

Nadzorni i Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) odlučili su danas da se predsjednika HGK Nadana Vidoševića privremeno udalji s te funkcije, a za vršitelja dužnosti predsjednika u tranzicijskom je razdoblju imenovan Darko Petričević, izjavio je sam Petričević nakon sjednice Nadzornog i Upravnog odbora HGK.

 - Postojeći predsjednik Nadan Vidošević u ovim se okolnostima privremeno udaljuje s pozicije predsjednika Upravnog odbora i HGK, a Upravni je odbor iz svojih redova imenovao člana koji će biti vršitelj dužnosti u pripremi tranzicijskog razdoblja do imenovanja novoga -izjavio je novinarima Petričević, inače predsjednik Ventilator grupe iz Marije Bistrice. 

Skupština se, kaže, mora održati u iduća dva dana, znači 15. studenoga, a na njoj će se odobriti danas donesene odluke Upravnog odbora.

Idući tjedan će se Upravni odbor ponovno sastati kako bi pripremio kriterije za biranje novog predsjednika HGK, na novoj skupštini koja će biti generalna i datum te skupštine će se tek odrediti, rekao je Petričević dodajući kako je on, kao v.d. u tranzicijskom razdoblju zadužen za provedbu svih radnji koje su predviđene da bi HGK normalno funkcionirala.

Petričević je, na novinarski upit je li iznenađen ovom situacijom, odgovorio da je.

 - Teško je govoriti koliko sam iznenađen, dosta, naravno. Nije jednostavno niti slušati niti čitati sve to i u tom sam smislu jako iznenađen - kazao je.

Na novinarske upite je li bilo povišenih tonova na današnjoj sjednici Nadzornog i Upravnog odbora, Petričević je rekao kako nije bilo nikakvih problema, kako je sve odrađeno profesionalno kao pokazatelj ukupnog stanja u komori koja funkcionira.

 - Nema nikakvih problema po pitanju pozicije i odnosa HGK prema relevantnim faktorima koje ona mora posluživati, a to su Vlada, ministarstva i ostali i naravno njezine članice. Znači, u tom segmentu nema nikakvih problema -  kazao je.

Dugogodišnji čelnik HGK Nadan Vidošević jučer je uhićen zbog sumnje da je upleten u slučaj Remorker, odnosno da je povezan s izvlačenjem novca iz institucije koju je vodio punih 18 godina.