Hrvatska
StoryEditor

Davor Bernardić kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika

15. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Zagrebački Gradski odbor SDP-a danas je jednoglasno predložio Davora Bernardića, aktualnog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, za SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima koji bi se trebali održati u proljeće 2013.

Bernardić je u izjavi novinarima pred sjedištem SDP-a na Iblerovom trgu rekao da će ‘Zagreb pod njegovim vodstvom biti pokretač Hrvatske‘. - Zagreb može biti uspješan samo ako ima ljude koji rade, koji imaju krov nad glavom i koji za svoju plaću mogu uzdržavati obitelj, bez neizvjesnosti i grča za svoj život i svoju starost. To je moj cilj i zadatak - vratiti optimizam i nadu, šansu građanima Zagreba da budu uspješni i da imaju bolji život te da ostvare napredak - kazao je Bernardić.

Istaknuo je kako SDP ima tim i da je na čelu tog tima siguran da će dobiti povjerenje građana za drugačiji model politike, za politiku koja, rekao je, okuplja, nudi rješenja i vraća optimizam. Na zamolbu novinara da komentira ocjenu njegova protukandidata koalicije HSLS/HSS i Zelene liste Vladimira Ferdeljija da je premlad da bi bio na poziciji gradonačelnika Zagreba i da za takvu dužnost treba imati iskustva, tim više, jer je Zagreb u dugovima, Bernardić je odgovorio da nas je ‘veliko iskustvo i odvelo u velike dugove‘.

18. travanj 2024 13:13