Aktualno Hrvatska

Deni Porej novi direktor WWF Adrije

Deni Porej
Deni Porej

Biolog Deni Porej imenovan je direktorom WWF Adrije, regionalnog ureda te svjetske organizacije za zaštitu prirode koji sa sjedištem u Zagrebu, uz Hrvatsku, kroz razne aktivnosti djeluje i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji, priopćeno je u ponedjeljak iz WWF Adrije.

>>> Ekolozi: Danas smo potrošili ‘godišnji proračun’ obnovljivih izvora Zemlje

Deni Porej je doktorirao na katedri “Evolucija, ekologija i biologija organizama“ na Ohio State University u Sjedinjenim Američkim Državama na temu invazivnih vrsta, nakon čega postaje direktor znanosti očuvanja okoliša u The Nature Conservancy OHFO. Godine 2007. vraća se u Europu, gdje postaje direktor programa u WWF-ovom Mediteranskom programu. Na toj poziciji ostaje sve do 2. travnja ove godine, kada postaje direktor WWF Adrije.

“U posljednjih sam 10 godina uložio puno napora da utemeljimo WWF Adriju i ovo je logičan slijed moje karijere. U skladu s WWF-ovom misijom da zaustavimo degradaciju prirode i potaknemo čovjeka da živi s njom u skladu, uvijek nastojim misliti globalno, a djelovati lokalno. Upravo je to ono što radimo i u našoj regiji koja se ističe bogatstvom biološke raznolikosti u cijeloj Europi”, istaknuo je dr. Deni Porej.

Naglasio je kako WWF Adria “radi na boljem i svrsishodnijem uključivanju lokalnih zajednica u odluke o korištenju prirodnih resursa – ribe, rijeka, zaštićenih područja…”

>>>Znanstvenici: U tijeku je šesto masovno izumiranje vrsta

“Vjerujem da u ovom aspektu sve države u kojima radimo žele brz napredak, tu smo da pomognemo našim partnerima u civilnom i poslovnom sektoru, kao i državnim institucijama. Raduje me što ću voditi velik tim entuzijasta zaljubljenih u prirodu, koji su svoj život posvetili njezinu očuvanju”, istaknuo je u povodu svog imenovanja direktorom WWF Adrije dr. Deni Porej.

“WWF (World Wide Fund for Nature) je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, utemeljena 1961. godine, s gotovo šest milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja. U našoj regiji WWF djeluje od početka ovog stoljeća kroz partnerstvo s drugim nevladinim organizacijama, a sama WWF Adria službeno je osnovana 2015. godine. Rad organizacije u regiji usmjeren je na unaprjeđenje održivog upravljanja rijekama, močvarama, šumama i zaštićenim područjima, te na očuvanje mora”, priopćeno je iz WWF Adrije.

Komentari