Hrvatska
StoryEditor

Deset novih prava uporabe znaka "Hrvatska kvaliteta

02. Ožujak 2016.

Savjet vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore (HGK) dodijelio je prava uporabe znaka "Hrvatska kvaliteta" za deset novih proizvoda, izvijestili su u srijedu iz HGK.

Pravo uporabe znaka "Hrvatska kvaliteta" dobili su Karlovačko nepasterizirano Retro, tvrtke Heineken Hrvatska; dva piva Zagrebačke pivovare - Ožujsko Amber i Ožujsko rezano; Bioenergenti-Pelet/Briket, proizvodi tvrtke Spačva; Svježa kalifornijska pastrva, proizvod tvrtke Ritterman; dva proizvoda tvrtke Trenton - Pašteta od dimljenog lososa i Riblja pašteta s jadranskim kozicama; dva proizvoda Sladorane -  Repin rezanac i Bijeli kristal šećer.

U priopćenju se prenosi izjava voditeljice Odjela za upravljanje kvalitetom HGK Nevenke Gašparac koja podsjeća kako je prošlo dvadesetak godina od početne ideje koju je pokrenula HGK, a s ciljem stvaranja vizualnog identiteta visokokvalitetnih proizvoda i usluga temeljenih na dugogodišnjem iskustvu i znanjima te razvojno-istraživačkom radu, invenciji, kreaciji i tradiciji.

Još 1997. godine znakove "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko" imalo je samo šest hrvatskih proizvoda, a danas ih je 223, pri čemu 143 proizvoda/linije proizvoda imaju pravo uporabe znaka "Hrvatska kvaliteta", a 80 pravo uporabe znaka "Izvorno hrvatsko". Riječ je o proizvodima 133 tvrtke.

26. travanj 2024 17:07