Hrvatska
StoryEditor

Direktor koprivničke Erste banke za odobrenje kredita tražio 3000 eura mita

27. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

USKOK je pokrenuo istragu protiv direktora koprivničke poslovnice Erste Banke Borisa Vrtipraha zbog sumnje da je od klijenta tražio 3000 eura mita kako bi mu se odobrio nenamjenski kredit.

Policija i tužiteljstvo sumnjaju da je Vrtiprah početkom travnja od klijenta zatražio da mu za odobravanje nenamjenskog kredita isplati 3000 eura, s time da mu se pola isplati prije, a ostatak nakon realizacije kredita, navodi se u priopćenjima u kojima se ne otkriva identitet osumnjičenika. USKOK je na svojim internetskim stranicama objavio da je direktor koprivničke poslovnice Erste banke prvih 1500 eura primio jučer u svojem automobilu u Koprivnici.

No, kako je klijent najvjerojatnije bio u dogovoru s istražiteljima, Vrtipraha je pokušala zaustaviti policija, ali on nije stao. Čak je naglo povećao brzinu, unatoč činjenici da su se ispred njega nalazili policijski službenici, koji su nalet uspjeli izbjeći.

Na zagrebačkome Županijskom sudu doznaje se da je na prijedlog USKOK-a Vrtiprahu određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Osim za primanje mita, Vrtiprah je prijavljen i za pokušaj prisile prema službenoj osobi.

23. travanj 2024 15:22