Hrvatska
StoryEditor

Direktorica Zračne luke Zadar bonus će vratiti ‘dobije li pisanu odluku‘

16. Rujan 2013.

Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Bakrač priopćila je danas kako su odluku o isplati njezina bonusa od 195 tisuća kuna ‘jednoglasno donijeli Skupština Zračne luke Zadar na čelu s resornim ministrom Sinišom Hajdaš Dončićem i Nadzorni odbor‘ te da isplatom nije učinila ‘ništa nezakonito ni nemoralno‘.

Pupić-Bakrač navodi da je isplata u skladu s važećom odlukom vlade o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava.

Tvrdi da nije dobila nikakav naputak niti preporuku o neisplati tog dijela plaće te napominje da varijabilni dio plaće može biti vraćen pisanom odlukom vlade ili ministra, a nikako usmenim zahtjevima i ucjenama.

Kaže da će vratiti novac dobije li pisanu odluku, a da će svoja prava štititi pravim putem.

Prijepor oko isplate bonusa direktorici Zračne luke Zadar nastao je jer dio javnosti i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture smatra da nije smjela uzeti bonus bez obzira na dobar poslovni rezultat zbog opće gospodarske krize, ali i naputka vlade državnim tvrtkama da to ne čine.

Neki mediji pišu kako je ministar Hajdaš Dončić planirao zatražiti sazivanje Skupštine Zračne luke Zadar na kojoj bi direktorica bila smijenjena.

U Ministarstvu, prema pisanju medija, Katici Pupić-Bakrač zamjeraju isplatu bonusa i zbog toga što se poslovanje Zračne luke Zadar dijelom financira državnim subvencijama.

Ona pak u današnjem priopćenju odgovara da stimulativni dio plaće nije ostvaren zahvaljujući potporama države već prihodima i poslovnim rezultatom.

Zračna luka Zadar prošle je godine ostvarila ukupni prihod od 43,5 milijuna kuna i dobit nakon oporezivanja od sedam milijuna kuna.

25. travanj 2024 06:51