Hrvatska
StoryEditor

Dnevno se u Puli u prosjeku održe tri manifestacije

15. Listopad 2012.

Pula je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježila porast turističkih dolazaka za pet i noćenja za devet posto.

Direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan-Korotaj naglasila je da je u prvih devet mjeseci ove godina na području Grada Pule boravilo 233.453 turista, a ostvarenih je nešto više od 1,3 milijuna noćenja. U Puli su prevladavali strani turisti, u devet mjeseci bilo ih je 211.730, a među njima najbrojniji su bili Nijemci (46.300 dolazaka), Talijani (24.100) te Austrijanci (17.200).

- Kod inozemnih gostiju primjetan je porast turista sa skandinavskog i nizozemskog tržišta - kazala je Cinkopan-Korotaj izrazivši zadovoljstvo ovogodišnjom sezonom s obzirom da u turističkoj zajednici nisu očekivali da će oni biti bolji od prošlogodišnje rekordne sezone.

Zadovoljstvo ovogodišnjim rezultatima izrazio je i pulski gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Pule Boris Miletić.- Pula je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila devet posto više noćenja nego lani u istom razdoblju, iako je hotel Histria u prvih šest mjeseci zbog obnove bilo zatvoren za goste - istaknuo je Miletić izrazivši pritom zadovoljstvio što je Arenaturist odlučio na tu investiciju i time podigao razinu kvalitete turizma.

Miletić je naglasio i kako je u protekla četiri mjeseca u Puli održano 265 manifestacija. Od lipnja do kraja rujna dnevno se u Puli održavale u prosjeku tri manifestacije od kojih je više od 90 posto ili izravno financirano ili je sufinancirano iz gradskog proračuna, kazao je. Govoreći o novim manifestacijama izdvojio je uz ostalo Arena Ice Fever, odigravanje hokejaških utakmica u pulskoj Areni, manifestaciju koja je dodatno promovirala grad Pulu kao mjesto pogodno za održavanje takvih spektakla.

19. travanj 2024 20:27